Opleidingen

Professioneel verkeersregelaar worden?

U leert het al in 2 dagen!

Waarom kiest u voor een opleiding van Verschuur?

Hoe word ik verkeersregelaar?

Wij helpen u stap voor stap op weg. Geen paniek, het is niet moeilijk, want wij houden het graag simpel. Bij een opleiding van Verschuur loodsen wij u van A tot Z door het hele proces. Ons scoringspercentage ligt heel hoog.

  1. 1. U meldt zich aan via e-mail.
  2. 2. Vermeld uw naam, voorletters en uw geboortedatum.
  3. 3. U ontvangt een bevestigingsmail met beschikbare data.
  4. 4. Ongeveer 2 weken voor de opleiding ontvangt u de uitnodiging
  5.     met o.a. locatie en tijdstip.
  6. 5. U volgt de 2-daagse praktijktraining en doet examen.
  7. 6. Direct na afloop van het examen hoort u de uitslag.
  8. 7. Bent u geslaagd? Dan ontvangt u binnen 24 uur een 9-cijferige 
  9.     code, waarmee u uw verkeersregelaarspas kunt aanvragen

Inhoud opleiding verkeersregelaar

Dag 1: De opleiding verkeersregelaar bestaat uit een dagdeel theorie, die klassikaal wordt gegeven in Barneveld. Het is een zeer uitgebreid theoriegedeelte, waarbij alle ‘ins & outs’ van het verkeer regelen aan bod komen en diverse wetgevingen worden besproken. Deze dag vindt doorgaans enkele weken voor de praktijkoefening plaats. Dag 2 en 3 zijn aaneengesloten. 

Dag 2: U staat 1 dag in de praktijk op een kruispunt in de regio Barneveld.

Dag 3: U krijgt een ochtend vervolg praktijkles. ‘s-Middags doet u praktijkexamen.

Verschuur Verkeersregelaars, uw partner voor uw opleidingen?

Theoriegedeelte

De theorie is zeer belangrijk in deze opleiding. De volledige theoriecursus wordt gegeven in één dag. Tijdens de lessen wordt u meegenomen door ervaren beroepsverkeersregelaars die u alles vertellen over verkeerregelen, wet- en regelgeving en praktische zaken rondom het verkeer. Bij de theorieles worden o.a. de volgende punten behandeld:

Theorie-examen

Aan het einde van de theoriecursus wordt het examen afgenomen door Stichting Infrakwaliteit. Deze stichting bewaakt de richtlijnen, de examinering en de navolging van de richtlijnen. Als u slaagt voor uw theorie, ontvangt u een certificaat ‘Verkeersregelaar TVM’. Hierna kunt u de taken als verkeersregelaar bij tijdelijke verkeersmaatregelen uitvoeren volgens de BRL 9101-richtlijnen. Uw persoonlijke certificaat is 3 jaar geldig, waarna opnieuw examen moet worden afgelegd.

Prijzen, data en aanmelden

De prijs voor de opleiding is € 595,00 (incl. examenkosten). De opleiding omvat een halve dag theorie en twee dagen praktijk. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de opleiding? Stuur dan een mail naar: info@verkeersregelaar-verschuur.nlVermeld s.v.p. uw naam, voorletters e-mailadres en geboortedatum. Uiteraard kunt u ons ook bellen0342-224004Bij aanmelding gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden.

De functie verkeersregelaar 9101 is opgenomen in de BRL-richtlijnen. Deze zwaardere eisen gelden voor verkeersregelaars die worden ingezet voor tijdelijke verkeersmaatregelen volgens BRL 9101. Deze komen dus boven op de gangbare SVNL-richtlijnen.

Tegenwoordig worden er steeds vaker VCA-gecertificeerde verkeersregelaars gevraagd. De VCA-opleiding is een opleiding die in het teken staat van veiligheid, gezondheid en milieu.

Het doel van deze opleiding is dat u leert hoe u een veilige en gezonde werkomgeving creëert, voor uzelf, maar ook voor uw medemens. Ook leert u hoe u moet omgaan met gevaarlijke stoffen.

Kennis en beheersing van de theorie is het belangrijkste van deze opleiding. De theoriecursus kan zowel via e-learning als klassikaal worden gegeven, afhankelijk van het gekozen opleidingspakket. Tijdens de theorielessen komt u alles te weten wat nodig is voor het examen.

Het examen kunt u aanvragen via deze pagina. Het examen kan op verschillende plaatsen worden afgenomen. Er is dus altijd wel een locatie dicht bij u in de buurt. Vanaf acht personen kunnen wij een examen bij u op locatie verzorgen. Voor meer informatie hierover stuurt u een e-mail naar: info@verkeersregelaar-verschuur.nl. Na het examen hoort u direct of u geslaagd bent.

Als u geslaagd bent ontvangt u een waarmerk (9-cijferige code) waarmee u de verkeersregelaarspas kunt aanvragen. Hiermee kunt u aantonen dat u uw VCA-certificering hebt. Het diploma is tien jaar geldig, waarna opnieuw examen moet worden afgelegd. Indien u niet slaagt voor uw VCA-examen, kunt u een herkansing doen, tegen een gereduceerd tarief.

Contact met Verschuur

T: 0342-224004